torsdag 22 september 2011

Kletat syntetblod!

Lotta med bäbismage, hönsmamma 
Gemila, moi, Emelie (team blood)
I morse ringde väckarklockan 04.45...Varför? jo vi på maskavdelningen fick ett litet jobb av räddningstjänsten tidigare i veckan, 45 elever skulle agera offer och skadade till räddningstjänstens egna katastrofövningar. Det är inga billiga övningar, utan helikoptrar, transporter, ambulanser, brankåre med flera är inblandade. Och nu ville de ha 4 maskörer på plats.
Så jag och Gemila som nu jobbar på maskavdelningen på teatern fick med oss Lotta och Emelie som vi jobbat med förut, ett riktigt drömteam! :)

Diverse lösa delar
Vi skrattade högljutt då vi fick deras skador och sår som vi skulle använda, allt var i en ganska grov silikonplast som lite liknade Buttericks material. Men allt skulle användas, slangar skulle monteras så det skulle kunna sprutas blod, och vi fick fria händer med att sminka in alla likbleka och kleta blod. Klockan 06 ställde vi upp våra sminkstationer i brandkårens spöklika källarlokaler och hann precis klart innan eleverna från Kalix och Finland infann sig på plats. Varje elev fick en skylt där det stod vilken skada de hade och hur deras fysiska och psykiska hälsa var, och vi sminkade därefter! Vi hade riktigt roligt och man ville nästan jobba mera då den sista var klar! Alla verkade nöjda, både räddningstjänst, vi och eleverna...så vi får hoppas att det inte var sista samarbetstillfället!
Ta det lugnt, ta det kallt, vi är proffs och vi fixar allt!

Står lite om tågolyckan som de gjorde dagen innan, idag var det promolycka. Bland annat var kronprinsessan där och stövlade omkring, och det uppmärksammas så klart, bland annat i Kuriren, NSD, och TV nyheterna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar